Locatii foto

20-25 Martie. 2010 Valencia

Valencia al treilea oras al Spaniei este un important port la Mediterana. Fondat de romani, Valencia a fost locul de intalnire a numeroase culturi si civilizatii.

Atractii turistice: Palacio del Marques de Dos Aguas (Muzeul de Ceramica), Museo de Bellas Artes, Orasul Artelor si Stiintelor (Hemisferic, Umbracle, Museo de les Ciencies Principe Felipe, Palau de les Arts), Catedrala din Valencia (Sfantul Graal), Real Basilica de Nuestra Senora de los Desaparados, Basilica de la Virgen de los Desamparados, Oceanografic, Museo Historico Municipal, Primaria, Casa Memoriala Jose Benlliure, Muzeul Maritim Joaquin Saludes, Museo de la Ciudad Palacio Marques de Campo, Museo Paleontologico, Museo Taurino, Museo Fallero, Torres de Serranos, Torres de Quart, Biserica San Juan del Hospital, Plaza del Mercado, Bioparc, Gradinile Turia, Plaza Redonda, Plaza de Toros, Gara de Nord, arena, Plaza Porta de la Mar, Gradina Botanica, cladirea Lonja de la Seda (bursa matasii), Palau de la Musica, Plaza de la Virgen, Puerta del Palau, Puerta de los Hierros, Parcul Gulliver, Stadionul FC Valencia, Plaza Santa Catalina, plaja si portul.

20-25 Martie. 2010 Barcelona

Barcelona capitala Cataloniei este situata in nord-estul Spaniei, pe coasta Mediteranei cu o populatie de aproximativ 1,6 milioane de locuitori, fiind al doilea oras dupa Madrid.

Atractii turistice: Sagrada Familia, Parcul Guell, Palatul Guell, Muzeul de Arta al Cataloniei, Muzeul de Arta Contemporana,Casa Mila, Fundatia Joan Miro, Bulevardul La Rambla (Opera El Liceu, piata La Bouqueria, piata Placa Reial, statuia lui Cristofor Columb), Muzeul Maritim, Acvariu, Montjuic (Palatul National, La Fonta Magica, Castelul Montjuic), dealul Tibidado (parcul de distractii, turnul de telecomunicatii, Catedrala Temple del Sagrat Cor), Muzeul Pablo Picasso, Muzeul de Geologie, Muzeul Parfumului, Muzeul Ciocolatei, Palatul de Muzica Catalana, Barri Gotic, Bulevardul Gracia (Casa Batlo, blocurile Sagnier, Casa Morera), Stadionul FC Barcelona.

7 Iunie. 2008 Kusadasi

Kusadasi port la Marea Egee numita si Insula Pasarii se invecineaza cu Bodrum la sud si cu Izmir la nord. Zona in care este situat Kusadasi este una pitoreasca, inconjurata de muntele Kaz Dagi si de peninsula Guvercin Ada. Beneficiaza de o clima de tip mediteranean cu veri insorite de aproximativ 300 de zile pe an. Temperatura medie a apei marii se situeaza in intervalul 19 - 24 grade din luna mai pana in luna octombrie.

Atractii turistice: faleza, portul, Insula Porumbelului, Bazarul si Caravanseraiul, Ephesus, Templul zeitei Artemis, Biserica Sf. Ioan, Biserica Sf. Maria, Casa Sfintei Fecioare Maria, Cetatea Mormantului Sf. Ioan, orasul Izmir (se afla la 90 de kilometri sud de Kusadasi), cetatile antice (Priene, Milet, Didima), Samos (insula greceasca aflata la 3 kilometri de Kusadasi).

15 Septembrie. 2006 Paralia Katerini

Statiunea este situata la poalele muntelui Olimp, la 70 km de orasul Tesaloniki, pe Riviera Olimpului, scaldata de apele albastre ale Marii Egee.

Asezarea este concentrata in jurul unei piatete marginite frontal de mare, avand pe celelalte laturi o biserica ortodoxa, cateva cladiri administrative si hoteluri.

Principalele obiective turistice aflate in jurul statiunii sunt: Muntele Olimp, ruinele orasului antic Dion, asezari traditionale Litochoro si Paleos Panteleimonas, valea Tembi, asezarea neolitica de la Makrigialos, vestigiile cetatii Pydna, castelul Platamonas, manastiri si biserici, statiunea Olympic Beach.

23 Iunie. 2009 Corfu

Corfu este o insula in Marea Ionica, una dintre cele sapte insule si cea mai nordica din arhipelagul Eptanisa (Sapte Insule). Este situata in nord-estul Greciei, separata de continentul grecesc si de cel albanez printr-o stramtoare ingusta.

Atractii turistice: plaje (Paleokastritsa, Sidari, Dassia, Roda, Acharavi, Ipsos, Benitses, Messoghi), statiuni (Kerkyra, Paleokastritsa, Agios Georgios, Sidari, Roda, Acharavi, Barbati, Dassia, Benitses, Messoghi, Kavos), Palatul lui Ahile, Catedrala, Muzeul de Arta Asiatica, Muzeul de Arheologie, Muzeul Bizantin, Muzeul lui Solomos, Muzeul Scoicilor, Muzeul de Numismatica, Galeria Municipala, Esplanada, Vechea Fortareata si Noua Fortareata, insulele Paxos si Antipaxos, Canal d'Amour, Biserica Sf. Spirdon, Manastirea din Palokastritsa, Biserica din Garitsa, Biserica din Kanoni, Manastirea de la Muntele Pantokrator.

14 Septembrie. 2007 Halkidiki

Halkidiki este peninsula aflata in nordul Greciei, compusa din trei brate: Kassandra, Sithonia si Muntele Athos. Halkidiki este un loc fascinant, plin de contraste cu 500 km de litoral, plaje de nisip alaturi de mici golfuri sculptate in stanca, paduri de pini oglindite in mare.

Atractii turistice: Zona Continentala Halkidiki (Muzeul Arheologic, Muzeul de Antropologie si Grota Sf. Petralona, Acropola din Antigoneia), Kassandra(Canalul Potideea, Sfintirea Sf. Pavel, Catedrala, Muzeul de Arta Populara, Castele Bizantine in Nea Fokeea si Sani), Sithonia (Zona Toronei antice, Asezaminte antice din Nikiti), Muntele Athos (Turnul din Prosfori, croaziera la Muntele Athos).

26 August. 2005 Thassos

Thassos, "Insula de smarald", este situata in golful Kavala, in partea nordica a Marii Egee si este cea mai apropiata de Grecia continentala .

In partea ei cea mai intinsa, insula masoara 22 km de la est la vest si 26 km de la nord la sud. Exista o sosea principala ce inconjoara insula de jur imprejurul coastei si alte sosele mai mici care duc la asezarile din munti.

Atractii turitice: Muzeul de Arheologie, Muzeul Polygnotos Vagis, zone arheologice (Alyki, Kastro), Manastirea Sf. Panteleimonas, Manastirea Archangelos langa Alyki, Biserica Panaghia, Biserica Sfantului Anargyri, Sf. Demetrios, Sf. Paraskevi in Theologos.

17 Septembrie. 2009 Paris

Parisul cunoscut drept "Orasul luminilor", "Orasul indragostitilor" sau "Capitala modei" este situat in nordul tarii, pe malurile raului Sena. Parisul este una dintre cele mai cautate destinatii din lume, fapt ce se datoreaza numeroaselor atractii turistice.

Atractii turistice: Luvru, Turnul Eiffel, Catedrala Notre-Dame, Basilique du Sacre Coeur de Montmartre, districtul Pigalle, cartierul Latin, Muzeul Picasso, Muzeul Stiintelor si Industriei, Gradina Luxembourg, Muzeul Brancusi, Turnul Montparnass, croaziera pe Sena, Muzeul d'Orsay, Palatul Elysee, Bulevardul Champs-Elysees si Arcul de Triumf, Piata Concorde, Panteonul, Domul Invalizilor, Disneyland, Palatul Versailes.

2 Iulie. 2006 Viena

Viena este un oras tipic european, asemanator marilor orase dar spre deosebire de acestea, este foarte compact si usor de vizitat. In capitala Austriei pot fi vazute o serie intreaga de muzee si obiective turistice. Orasul se afla intre culmile nord-vestice ale Alpilor, in zona bazinelor vieneze.

Atractii turistice: Catedrala Sf Stefan, Palatul Schonbrunn, Opera de Stat din Viena, Palatul Belvedere, Muzeul de Istorie a Artei, Casa lui Mozart, Palatul Imperial Hofburg, Praterul, Mariahilferstrasse, Turnul Dunarii, Biserica Sfantul Karl, Expozitia Aquarium, Primaria din Viena, Muzeul Albertina, Teatrul National, Mausoleul Imperial, Parlamentul, Universitatea.

4 Iulie. 2006 Praga

Orasul este situat pe raul Vltava, in Boemia Centrala si are aproape 1,2 milioane de locuitori. Praga este numita si "Orasul celor o suta de clopotnite" sau "Orasul de aur". Este este un oras plin de obiective turistice si locuri frumoase.

Atractii turistice: Catedrala Sfantului Vitus, Castelul din Praga, Podul Carol, Cartierul Evreiesc, Biserica Sfantului Nicolae, Palatul Wallenstein, Piata Malteza, Primaria Veche, Palatul Kinsky, Piata Welceslas, Biserica Fecioarei Zapezilor, Gradina Franciscana, Muzeul National, Piata lui Carol, Palatul Lobkowicz, Ceasul Astronomic, Turnul Jindrisska, Turnul Daliborka, Gradina Zoologica.

About me Contact